Heropstart hoogoven B

ArcelorMittal Gent produceert staal via de klassieke hoogovenroute. In een hoogoven worden ijzererts (in de vorm van sinter) en cokes bij hoge temperatuur omgezet in vloeibaar ruwijzer. ArcelorMittal Gent beschikt over 2 hoogovens, aangeduid als hoogoven A en hoogoven B. Deze vormen het hart van de productie. Hoogovens werken gedurende 20 tot 25 jaar waarna de vuurvaste bekleding moet worden vernieuwd. Hoogoven B was nu aan de beurt.

In september 2020 ging de vernieuwing van hoogoven B van start. Dit was een uitdagend project waaraan de voorbije maanden elke dag meer dan 1.000 werknemers hebben meegewerkt.

Alle werkzaamheden lopen ondertussen op hun einde en de vernieuwde hoogoven B staat klaar om in dienst genomen te worden in het weekend van 27-28 februari.

Tijdens de opstart zal de toegang tot de zone hoogovens beperkt worden tot enkel de medewerkers die er om dienstredenen moeten zijn. De overige personeelsleden, bezoekers, aannemers, vreemde firma’s… zullen door licht én geluidssignalen (sirenes) gewaarschuwd worden dat de toegang tot de zone tijdelijk verboden is. Deze sirenes zouden in het weekend enige lawaaihinder kunnen veroorzaken voor de omwonenden. Er is echter geen veiligheidsrisico naar de omwonenden toe.

Indien u tijdens deze opstartoperatie, afgezien van de mogelijke lawaaihinder door de sirenes, nog andere vragen heeft, aarzel dan niet contact op te nemen met het telefoonnummer 09 347 36 90 (bewakingspost 1). Wij danken u alvast voor uw begrip.