Inhuldiging Europese première bij ArcelorMittal Gent

Op donderdag 8 november wordt een ultramoderne oven in de dompelverzinkingslijn Sidgal 3 van ArcelorMittal Gent officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Ere-Gouverneur Jan Briers. De nieuwe oven is goed voor een investeringsbedrag van 65 miljoen euro. Met de komst van de nieuwe oven zijn we in staat om de nieuwste generatie ultrahogesterktestalen te bekleden. Op dezelfde dag organiseren we ook een ‘Customer Day’, waarbij we onze klanten met deze baanbrekende lijn kennis laten maken.

De voorbije 5 jaar liep er binnen ArcelorMittal Belgium een ambitieus investeringsprogramma van 250 miljoen euro om het staal van de toekomst te kunnen produceren. ArcelorMittal Gent en Liège spelen een leidinggevende rol op het vlak van productinnovatie en zijn uitgekozen als pilootsites voor de ontwikkeling van Fortiform®, een nieuw hoogtechnologisch staalproduct. Fortiform® is een nieuwe generatie geavanceerde hogesterktestalen voor koudvervorming. Auto-onderdelen die met Fortiform®-staal worden gemaakt, zijn 10 tot 20% lichter, zuiniger en dus beter voor het milieu. Zo helpen we onze automobielklanten om de uitstoot van personenwagens te beperken tot 95 gram CO2 per kilometer tegen 2020. Daarnaast is het nieuwe autostaal ook veiliger bij een autocrash.

Om het Fortiform®-staal te kunnen bekleden, moet er een zeer specifieke temperatuurcurve worden gevolgd, wat niet mogelijk was met de bestaande ovens. De gloednieuwe oven werd uitgerust met een “Quenching & Partitioning”-cyclus om het staal versneld op te warmen en af te koelen. De nieuwe “Sidgal 3 Q&P Furnace” vormt zo het sluitstuk van de Fortiform®-investeringsketting.

Over ArcelorMittal Belgium
ArcelorMittal Belgium, met vestigingen in Gent, Luik, Genk en Geel telt meer dan 5.000 medewerkers. De totale directe en indirecte tewerkstelling wordt op 13.000 jobs geraamd. Het bedrijf produceert hoogwaardig staal voor de meest uiteenlopende toepassingen in de automobielsector en andere industriële sectoren zoals de bouwsector, witgoedsector, verpakkingssector…

ArcelorMittal Belgium
Jan Cornelis
Woordvoerder

jan.cornelis@arcelormittal.com
Tel.: +32 (0)9 347 35 72 / +32 (0)499 599 394
John Kennedylaan 51, B-9042 Gent