Steeds lichtere auto’s

 • Steeds lichtere auto’s

  Autoconstructeurs staan voor grote uitdagingen op het vlak van milieu, veiligheid en kostenbesparingen. ArcelorMittal ontwikkelt innovatieve concepten zoals S-in motion® om het gewicht van auto’s te verminderen.

  Auto's worden lichter en veiliger met de modernste staalsoorten

  Nadat ArcelorMittal het gewicht van de zogenaamde body-in-white al met 20% verminderde, gingen we met S-in motion® een stap verder. De body-in-white is het koetswerk zonder sluitende delen, dus zonder portieren, kofferdeksel en motorkap.

  Bij S-in motion® maken we gebruik van geavanceerde hogesterktestalen om het gewicht van de body-in-white verder te verminderen. Daarnaast kunnen we ook het gewicht van andere onderdelen verlagen, zoals van bewegende delen en chassisonderdelen.

  In het kader van het S-in motion®-project werd een diepgaand onderzoek uitgevoerd dat zich richtte op acht onderdelen van het chassis. De onderzoeksresultaten tonen aan dat autofabrikanten het gewicht van het chassis met meer dan 22% kunnen verminderen door te veranderen van materialen en door het ontwerp van hun chassisonderdelen te optimaliseren.

  Tijdens het onderzoek hielden we er rekening mee dat onze oplossingen in te passen moesten zijn in de processen die autofabrikanten vandaag al gebruiken.

  Voor meer informatie omtrent nieuwe ontwikkelingen in dit domein verwijzen we graag door naar de automotive website van ArcelorMittal: automotive.arcelormittal.com.

 • Andere toepassingen