Huishoudtoestellen

 • Breed gamma huishoudtoestellen

  Fabrikanten van huishoudapparaten zijn actief op een erg competitieve markt. ArcelorMittal België helpt hen kostenefficiënte en innovatieve producten te ontwikkelen, die inspelen op de wensen van de consument.

  De nieuwste wasmachines presteren beter dankzij het gebruik van moderne staalsoorten

  Fabrikanten van huishoudapparaten maken steeds vaker gebruik van geavanceerde hogesterktestalen. Die zijn niet alleen lichter, maar ook sterker dan traditionele staalsoorten. Omdat er minder staal nodig is om een onderdeel te maken, kan het gebruik van geavanceerde hogesterktestalen hen aanzienlijke kosten- en gewichtsbesparingen opleveren.

  Om te bepalen welke staalsoorten geschikt zijn voor de verschillende toepassingen, ondersteunen ingenieurs van ArcelorMittal de klant bij de productontwikkeling. Tijdens die co-engineering geven we advies op basis van onze productcatalogus. Soms wijzen we zelfs op staalsoorten die nog in ontwikkeling zijn, maar beter geschikt zijn dan een bestaande oplossing. We voeren ook testen en simulaties uit, zodat de klant zeker is dat hij een product zal afleveren dat voldoet aan de wensen van de consument.

  De ArcelorMittal-groep heeft bijvoorbeeld een nieuw wasmachineconcept ontwikkeld, waardoor wasmachines stiller werken bij hogere centrifugeersnelheden.

 • Andere toepassingen