Jet Vapor Deposition

 • Jet Vapor Deposition

  De Jet Vapor Deposition of JVD-technologie bekleedt staalplaten in een vacuümruimte door zink tegen hoge snelheid op het staal te verstuiven. Het is een baanbrekende technologie in zowel de metallische bekleding van staal als in de ontwikkeling van nieuwe producten.

  De JVD-lijn is het resultaat van jarenlang wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de O&O-teams van ArcelorMittal en van de CRM-groep.

  Wat gebeurt hier?

  De eerste stap bestaat in het ontvetten van de staalplaat, zodat alle organische resten worden verwijderd. Vervolgens wordt de plaat naar het hart van de JVD-lijn gebracht.

  Via het sas aan de ingang van de vacuümzone komt de staalplaat in een vacuümatmosfeer terecht. Na een lichte opwarmfase, wordt de plaat naar de verzinkingszone getransporteerd, waarbij zinkdamp op de staalplaat wordt door een beweegbare blaasinstallatie. De zink condenseert op de koude plaat en stolt.

  De beklede plaat gaat vervolgens naar een uitgangssas, vergelijkbaar met het ingangssas, waardoor de plaat terug naar een (normale) atmosferische druk gebracht wordt. De plaat verlaat de JVD-lijn om zijn route te beëindigen met de klassieke afwerkingsactiviteiten.

 • Iets voor jou?

  Zin om bij ons aan de slag te gaan?
  Check dan meteen onze vacatures!

  Vacatures bekijken

  In het proces

  Hiervoor

  Hierna