Dag van de Vrijwilliger

Op 5 december gingen 6 medewerkers van ArcelorMittal Gent als vrijwilliger aan de slag bij 3 welzijnsorganisaties in het Gentse. Een verrijkende ervaring!

Medewerkers van ArcelorMittal Gent op Dag van de Vrijwilliger

De ArcelorMittal-Groep organiseert jaarlijks wereldwijd een ‘Volunteer Day’ of Dag van de Vrijwilliger. Wij droegen ons steentje bij door kledij in te zamelen ten voordele van Spullenhulp. Voor het tweede jaar op rij lieten we een paar enthousiaste collega’s vrijwilligerswerk uitvoeren in één van de organisaties die we met ons bedrijf steunen.

Onze collega’s staken de handen uit de mouwen bij:

  • CAW Oost-Vlaanderen is een vzw die actief is in de hulpverlening aan kansarmen. Onze collega’s hielpen er mee in één van de centra voor nachtopvang. De Nachtopvang biedt dak- en thuislozen een veilige en rustige overnachting.
  • Kras is een samenwerkingsverband van 13 armoedediensten in groot Gent. Onze collega’s gingen aan de slag in de vzw De Tinten, één van de Kras-diensten die hulp biedt aan vluchtelingen, asielzoekers en mensen zonder wettig verblijf.
  • De Kromme Boom is een zorgproject dat openstaat voor mensen in een echte noodsituatie die momenteel niet meer kunnen functioneren in de maatschappij. In De Kromme Boom krijgen ze een totaalpakket aangeboden van wonen, werken en ontspannen zodat ze weer een normaal levensritme kunnen aannemen en uiteindelijk hun plaats terug in de maatschappij kunnen innemen.

Je kan het project van De Kromme Boom ook ondersteunen door een solidariteitsklik uit te brengen op de website van Carrefour. De winkelketen Carrefour heeft op dit ogenblik een solidariteitsactie lopen. Carrefour Oostakker heeft De Kromme Boom gekozen als lokaal project. Klik daarvoor op: https://solidariteitsklik.be.carrefour.eu/project/33