Steeltech

Sleutel aan je toekomst

Opleiding is essentieel om de hoogtechnologische toekomst vorm te geven. Opleiding betekent investeren in mensen, wat we binnen ons bedrijf met overtuiging doen. Training center Steeltech biedt allerhande opleidingen aan, waarmee onze medewerkers hun vaardigheden verder kunnen uitbouwen. Motivatie en veel goesting zijn essentieel, wij leiden je op richting jouw toekomst in techniek. Rekening houdend met jouw voorkennis, aan jouw tempo en steeds op de praktijk gericht. Klaar voor jouw kick-off?

Steeltech dat is…

Innovatief onderwijs

Hands-on

Technische expertise

Carrièregericht

Op maat van jou


Theorie

Op basis van jouw voorkennis en je plek van tewerkstelling wordt een passend pakket aan opleidingen samengesteld. Deze opleidingen gaan door in groep in het centrale training center. Onze lesgevers combineren praktische ervaring met didactische skills. Het merendeel van de lesgevers heeft jarenlang binnen ArcelorMittal gewerkt en kan de leerstof dus perfect afstemmen op jouw werkomgeving. Globaal onderscheiden we 2 stromen: Mechanica en Elektriciteit, verderop in je carrière kan gespecialiseerd worden in takken zoals Hydraulica, Lastechniek, Procesinstrumentatie, Regeltechniek…

Praktijk

Naast de theoretische scholing zetten we verder in op praktische inoefening. Via praktijkstages worden de vaardigheden in jouw vakgebied bijgeschaafd door een ervaren vakman. In een veilige omgeving kan je hun kennis stelen. Deze stages gaan door op verschillende plekken in het fabriek, weg van je normale werkomgeving. Een praktijkdocent zal je hierin begeleiden, zodat alles op jouw tempo kan verlopen.


Mechanica

We bouwen stelselmatig je kennis op. Elementaire kennis in Wiskunde, Fysica en Materialenleer vormen het fundament waarop de praktijkgerichte opleidingen verder bouwen. Eénmaal de basis onder de knie, wordt overgegaan op toegepaste kennis: essentieel is om uit te groeien tot zelfstandig technieker binnen jouw werkgebied. In een latere fase kan je ervoor kiezen om door te groeien tot specialist. Circa 40 verschillende opleidingen gaan frequent door: gaande van leren meten en mechanische plannen lezen tot complexe stroringen aanpakken.  


Of Elektriciteit?

In een eerste fase worden de basiscomponenten besproken, de principes van wisselstroom en gelijkstroom, de energieverdeling binnen ons bedrijf etc. Deze basis is noodzakelijk om op een veilige manier aan de slag te kunnen. Hierna volgt een pakket opleidingen afgestemd op jouw concrete job als: aanpak elektrische storingen, specialist instrumentatie, specialist hoogspanning, regeltechnieker etc. Ook in deze stroom bestaat de mogelijkheid om door te groeien via opleiding tot een specialist binnen jouw specifiek vakdomein.