Eerste proef ter wereld van nieuwe technologie voor recyclage van CO2-uitstoot afkomstig van staalproductie start op de site in Gent

ArcelorMittal en Mitsubishi Heavy Industries werken samen met klimaattechnologiebedrijf D-CRBN om een nieuwe technologie te testen die koolstofdioxide (CO2), opgevangen in de ArcelorMittal-vestiging in Gent, omzet in koolstofmonoxide die in de staal- en chemische productie gebruikt kan worden.

> Lees meer

ArcelorMittal organiseerde Milieumoment voor de directe buren uit Zelzate

ArcelorMittal organiseerde Milieumoment voor de directe buren uit Zelzate

> Lees meer

Intentieverklaring voor de levering op lange termijn van koolstofarme elektriciteit

Op 22 mei brachten Premier Alexander De Croo en Federaal Minister van Energie Tinne Van der Straeten een bezoek aan ArcelorMittal Belgium in Gent in het kader van de CO2-roadmap van het bedrijf. Ze ondertekenden vandaag een intentieverklaring voor de levering op lange termijn van koolstofarme elektriciteit aan ArcelorMittal Belgium. 

> Lees meer

Proefinstallatie voor koolstofopvang in werking gesteld bij hoogovens ArcelorMittal Gent

ArcelorMittal en zijn partners Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), BHP en Mitsubishi Development Pty Ltd (Mitsubishi Development) zijn met succes gestart met de exploitatie van een pilootinstallatie voor het opvangen van koolstof uit het hoogovengas van ArcelorMittal Gent.

> Lees meer

5G als gamechanger voor duurzaam staal

Orange Belgium en ArcelorMittal Belgium sluiten samenwerkingsovereenkomst om 5G in te zetten als innoverende en faciliterende connectiviteitsoplossing in duurzame staalproductie

> Lees meer