Algemene aanwervingsprocedure

 • Aanwervingsprocedure voor arbeiders en bedienden

  Stap 1: sollicitatie

  Reageer op een vacature die bij je past.

  Stap 2: preselectie

  Tim, Tom en Veerle bekijken het sollicitatieformulier en je curriculum vitae in functie van onze openstaande betrekkingen. Ze maken een eerste selectie op basis van het diploma. Je cv speelt op dit moment nog niet mee. Op die manier willen we alle kandidaten, ook wie geen ervaring heeft, evenveel kansen geven. Voldoe je aan de diplomavereisten, dan word je uitgenodigd voor enkele testen en een gesprek.

  Stap 3: psychotechnische testen

  Laat je vooral niet afschrikken door de testen. Je krijgt drie soorten testen: een test rond logisch denken, een persoonlijkheidsvragenlijst en een specifieke technische proef (elektriciteit of mechanica) als je solliciteert voor een technische functie. Je legt de testen af op de pc, wat een uurtje in beslag neemt. Meteen erna krijg je de resultaten te horen en volgt een gesprek.

  Stap 4: gesprek

  Mocht blijken dat je niet geslaagd bent voor één van de testen, dan overlopen we kort de resultaten. Ben je geslaagd, dan heb je een gesprek met iemand van ons HR-team. We overlopen je voorgeschiedenis even, gaan na waarom je graag bij ons aan de slag wil en peilen naar je persoonlijkheid. Zelf vertellen we je meer over ons bedrijf, onze structuur en onze werkwijze. Heb je hierna nog vragen, dan kan je die op ons afvuren.

  Na dit gesprek volgt een eerste evaluatie. Is je advies positief, dan bekijken we of er een vacature is waarvoor jij in aanmerking komt. Is dat niet zo, dan kom je terecht in onze actieve werfreserve. Komt er een functie vrij op jouw maat, dan word je meteen verwittigd.

  Stap 5: functievoorstel

  Tijdens het functievoorstel bespreken we de inhoud van je toekomstige functie en bezoek je de dienst of afdeling waar je zal werken. Je wordt rondgeleid door een verantwoordelijke en er volgt een gesprek met de verantwoordelijke ingenieur en/of meestergast.

  Stap 6: medisch onderzoek

  Als alles goed is verlopen, vragen we je nog dezelfde dag een bezoekje te brengen aan onze medische dienst voor een globaal onderzoek.

  Stap 7: contractbespreking

  Als het medisch onderzoek achter de rug is, bespreken we onmiddellijk erna je contract.

 • Nog vragen?

  Contact vacatures arbeiders en bedienden

  > Contacteer Tim, Veerle en Tom via e-mail