Uniek aanwervingsevent bij ArcelorMittal Gent wekt interesse bij 200 sollicitanten

Bij ArcelorMittal Belgium in Gent vindt op dinsdag 28/11, woensdag 29/11 en op zaterdag 2/12 een uniek aanwervingsevent plaats met de naam JobFest. JobFest heeft als doel sollicitanten op een informele manier kennis te laten maken met het bedrijf, de high-tech installaties, maar natuurlijk ook met de gedreven medewerkers.

De gasten van ons job-festival krijgen daarom een smakelijke cocktail van exclusieve behind-the-scenes rondleidingen en een ‘meet & greet’ met mogelijke nieuwe collega’s & HR. Dit alles in een festivaljasje, opgeluisterd door muzikale talenten uit verschillende productieafdelingen van het bedrijf. Het concept wordt duidelijk gesmaakt, ondertussen gingen al heel wat ‘tickets’ de deur uit. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

Refer-A-Friend, eigen medewerkers als gedreven ambassadeurs
Medewerkers die reeds aan de slag zijn in ons bedrijf en iemand kennen die ook interesse heeft om bij ArcelorMittal te werken, kunnen zich inschrijven samen met hun Refer-A-Friend-kandidaat. Zo kunnen ze vol trots hun eigen werkplek achter de schermen tonen en samen genieten van de livemuziek. Deze medewerkers ontvangen bovendien een bonus als hun kandidaat 6 maanden aan de slag is. Onze eigen medewerkers blijken uitstekende ambassadeurs van het bedrijf te zijn, al meer dan 50 collega’s komen samen met een kennis, vriend of familielid de openstaande jobs ontdekken.

Om van JobFest zo’n succes te maken sloegen collega’s uit de productieafdelingen en de HR-afdeling de handen in elkaar en werd het concept samen verder uitgewerkt. Samenwerking en collegialiteit zijn al jarenlang troeven van het team van ArcelorMittal Belgium, zo blijkt ook opnieuw uit dit succesvol evenement.

Diverse openstaande vacatures
ArcelorMittal is op zoek naar heel wat nieuwe medewerkers: productiemedewerkers, technici, ingenieurs, IT’ers, medewerkers voor ondersteunende afdelingen, enz. JobFest is daarom gericht op een brede groep van diverse toekomstige medewerkers. Diversiteit en Inclusie is één van de prioriteiten binnen het bedrijf. ArcelorMittal Belgium is ervan overtuigd dat meer diversiteit onder de medewerkers een grote troef is. “Iedereen van ons team heeft een belangrijke rol te spelen, zowel de ervaren mensen als de jonge mensen, de denkers en de doeners, de vernieuwers en de handhavers. Hier is het van groot belang dat ieder zichzelf kan zijn en verschillen erkend en omarmd worden. We willen ervoor zorgen dat iedereen zich welkom en goed voelt in onze organisatie.” aldus Frouke Lambert, CHR (Chief Human Resources).

Decarbonisatie en toekomstplannen
ArcelorMittal Belgium wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Een grote uitdaging want de huidige productie is gebaseerd op kolen waarbij CO2 vrijkomt. Om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te bereiken, schakelt het bedrijf een versnelling hoger met grootschalige decarbonisatieprojecten én de bijhorende aanwerving van extra medewerkers.

Met het project ‘Green Primary’ werken we aan de realisatie van de eerste geïntegreerde vlakstaal fabriek die zal vertrekken van groen staal in zijn productieproces. In eerste instantie zal één van de twee hoogovens vervangen worden door een ander procedé, DRI-technologie gebaseerd op gas, schroot en elektrische ovens. Dat reduceert al drastisch de CO2-uitstoot. Het einddoel is hoogwaardig staal produceren in een koolstofneutraal productieproces, met DRI-technologie die op waterstof is gebaseerd. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Het is het grootste investeringsproject ooit op de Gentse site sinds de oprichting van Sidmar. In de woorden van team Green Primary: “We bevinden ons in een fase die je kan vergelijken met de jaren 60. Er waren al raketten gebouwd, maar we waren nog niet op de maan geland.”

www.jobfest.be

JobFest op social media