ArcelorMittal organiseert Milieumoment voor de directe buren uit Zelzate

ArcelorMittal Gent nodigt de directe buren uit de gemeente Zelzate uit voor een Milieumoment op zaterdag 15 juni. Deze bijeenkomst biedt de bewoners van buurgemeente Zelzate de gelegenheid om meer te leren over de milieu-inspanningen van ArcelorMittal en om hun zorgen en vragen te delen met het bedrijf.

Het Milieumoment, dat plaatsvindt in het hoofdgebouw van ArcelorMittal Gent, begint om 9 uur met een ontvangst. Het programma voorziet in een gedetailleerde toelichting over de milieu-inspanningen van ArcelorMittal Gent en hun toekomstvisie richting klimaatneutraliteit. Hierbij zal bijzondere aandacht worden besteed aan de geluids- en energiemaatregelen die centraal staan in het milieubeleid van het bedrijf.

Na de presentatie en een interactieve vragenronde krijgen de deelnemers een rondleiding door het bedrijf, waarbij de focus ligt op de milieuvriendelijke investeringen en innovatieve projecten, met name in de dompelverzinkingslijnen (Sidgal). De ochtend wordt afgesloten met een informeel overlegmoment, vergezeld van een hapje en een drankje. Voor de geïnteresseerden is er ook een boswandeling door het ArcelorMittal-bos.

Het programma voor de dag is als volgt:

  • 9:00 uur: Ontvangst met koffie en versnaperingen
  • 9:30 – 10:30 uur: Toelichting over de milieu-inspanningen en toekomstvisie van ArcelorMittal Gent, gevolgd door een vragenronde (Q&A)
  • 10:30 – 12:00 uur: Bedrijfsbezoek met focus op milieu-investeringen en innovatieve projecten
  • 12:00 – 13:00 uur: Informeel overlegmoment met hapje en drankje, gevolgd door een optionele boswandeling
  • 13:00 uur: Einde

ArcelorMittal Gent hecht veel waarde aan open communicatie met de omwonenden en ziet deze Milieumomenten als een cruciaal onderdeel van hun engagement om transparant te zijn over de milieu-inspanningen en uitdagingen van het bedrijf.