Schrijf je in voor de Open Bedrijvendag van zondag 1 oktober!

Op zondag 1 oktober openen we zowel in Gent als in Luik onze deuren voor het grote publiek. De registratiemodule staat nu al open. Om zoveel mogelijk jongeren warm te maken voor techniek, hebben we de minimumleeftijd voor het bedrijfsbezoek verlaagd naar 12 jaar. Wacht dan ook niet te lang met het reserveren van je plaatsen!

Programma Gent

Naast een bezoek aan de spectaculaire warmwalserij, krijg je ook een blik achter de schermen van de ‘All Weather Terminal’ (AWT), de allereerste overdekte laadkaai en magazijn in Gent, waar onze afgewerkte staalproducten 24/7 opgeslagen en verscheept worden. Tot slot ontdek je hoe we een deel van de koolstofhoudende gassen van onze hoogovens recycleren en omvormen tot geavanceerde ethanol tijdens een uniek bezoek aan de gloednieuwe Steelanol-installatie. Een niet te missen kans!
Vooraf reserveren is verplicht. Dat kan via https://www.openbedrijvendag.be/arcelormittal/.

Bijkomende informatie :

De totale duur van het bezoek is 2 uur en 45 minuten. De minimumleeftijd voor het bedrijfsbezoek in Gent is 12 jaar. Voor kinderen en jongeren tussen 2 jaar en 12 jaar voorzien we ter plaatse activiteiten afgestemd op hun leeftijd (videohoek, cybercafé, springkasteel, spelletjes…). Na het bezoek kan je nog terecht in onze cafetaria voor een hapje en drankje ten voordele van het goede doel.
Adres: John Kennedylaan 51, 9042 Gent.

Programma Luik

Deze editie opent de afdeling FER (Eurogal-Ramet) haar deuren en biedt ze een rondleiding door de Eurogal- en Combi-lijn aan. Hun rol in het staalproductieproces bestaat in de bescherming van de staalplaat tegen corrosie door een laagje zink aan te brengen. Tijdens de rondleiding kan je zien hoe een staalrol wordt ondergedompeld in een bad van gesmolten zink van 460°C. Je komt ook meer te weten over onze unieke technologie om de staalplaat te verzinken én te verven in één gekoppelde lijn.

Bijkomende informatie :

  • Vooraf inschrijven is verplicht ! Dit geldt ook voor medewerkers die met hun gezin de fabriek bezoeken. Registreer nu via deze link: https://www.jde-wallonie.be/arcelormittal
  • De minimumleeftijd voor het bedrijfsbezoek in Luik is 12 jaar. Voor de jongsten bieden wij geen specifieke activiteiten of ontvangst aan.
  • De totale duur van het bezoek bedraagt ongeveer 1 uur en 30 minuten.
  • We voorzien een foodtruck met hamburgers en frietjes. De opbrengst gaat naar een goed doel.
    Adres: rue Sompré 1 – 4400 Ivoz-Ramet