ArcelorMittal Gent loopt voor goed doel

De afgelopen periode namen medewerkers van ArcelorMittal Gent deel aan loopwedstrijden in Gent en Brussel om Gent in te zamelen voor UNICEF en Ondernemers voor Ondernemers.

Medewerkers van ArcelorMittal Gent namen deel aan de Mizomernachtrun 2014

Op zondag 27 april namen 60 medewerkers van ArcelorMittal Gent deel aan de loopwedstrijd ‘Haven Gent loopt’. Die bracht hen langs een uniek traject over kaaien, langs dokken en door bedrijven. De lopers kregen plekjes in de Gentse haven te zien waar ze anders nooit zouden komen. Op zaterdag 21 juni namen we dan weer met 70 collega’s deel aan de Midzomernachtrun doorheen de historische Gentse binnenstad. Met beide wedstrijden zamelden we geld in voor UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Medewerkers van ArcelorMittal Gent namen deel aan de Havenloop 2014

En op zondag 18 mei namen 53 medewerkers van ArcelorMittal Gent deel aan de 20 km door Brussel. Ons bedrijf schonk daarvoor 1.500 euro aan Ondernemers voor Ondernemers. Dat is een samenwerkingsverband tussen Belgische bedrijven en ngo’s om projecten in de Derde Wereld te stimuleren. Met het geld zal een palmolieproject in Congo worden gefinancierd. Het is de bedoeling een dertigtal landbouwersverenigingen te voorzien van de nodige uitrusting om de opbrengst van palmbomen zelf te verwerken. Zo kunnen kleine boeren zelf de vruchten plukken van de meerwaarde die hun productie creëert.