ArcelorMittal organiseerde Milieumoment voor de directe buren uit Zelzate

ArcelorMittal Gent nodigde de directe buren uit de gemeente Zelzate uit voor een Milieumoment op zaterdag 15 juni. Deze bijeenkomst gaf de bewoners van buurgemeente Zelzate de gelegenheid om meer te leren over de milieu-inspanningen van ArcelorMittal en om hun zorgen en vragen te delen met het bedrijf.

Het Milieumoment vond plaats in het hoofdgebouw van ArcelorMittal Gent. Op het programma kwam volgende aan bod: een gedetailleerde toelichting over de milieu-inspanningen van ArcelorMittal Gent en de toekomstvisie richting klimaatneutraliteit. Bijzondere aandacht werd besteed aan de geluids- en energiemaatregelen die centraal staan in het milieubeleid van het bedrijf.

Na de presentatie en een interactieve vragenronde kregen de deelnemers een rondleiding door het bedrijf, waarbij de focus lag op de milieuvriendelijke investeringen en innovatieve projecten, met name in de dompelverzinkingslijnen (Sidgal). De ochtend werd afgesloten met een informeel overlegmoment, vergezeld van een hapje en een drankje. Voor de geïnteresseerden, en dat waren er heel wat, was er ook een boswandeling door het ArcelorMittal-bos.

ArcelorMittal Gent hecht veel waarde aan open communicatie met de omwonenden en organiseert deze Milieumomenten als een cruciaal onderdeel van het engagement om transparant te zijn over de milieu-inspanningen en uitdagingen van het bedrijf.