Flanders Technology & Innovation

Van 15-24 maart 2024 vond Flanders Technology & Innovation (FTI) plaats in verschillende Vlaamse steden. Het is een technologiefestival, met lezingen, keynotes, inspiratie, kunst, food, nightlife en met binnen- en buitenlandse denkers, muzikanten en kunstenaars. FTI richt zich naar alle burgers.


ArcelorMittal Belgium was van de partij als hoofdsponsor. Wij namen deel aan verschillende activiteiten van FTI. Zo liep er in het iconische Wintercircus in Gent een Expo, waar we zelf een expositie hadden rond het produceren van staal en onze toekomstplannen naar koolstofneutraal staal, we maakten ook podcasts vanuit het Wintercircus, we leverden Hackaton cases aan in Antwerpen, en we namen ook deel aan het slotfestival in de Lotto-arena.

Programma 

15 maart – opening van FTI

Onze directie opende samen met de Vlaamse Regering FTI op 15 maart FTI officieel in het Gentse Wintercircus. Er waren ook andere bedrijven én studenten aanwezig op de opening. Niet enkel FTI werd geopend, maar ook onze ArcelorMittal Belgium Expo in het Wintercircus.  

16 – 17 maart – FTI Expo by ArcelorMittal

De expo was dat weekend open voor het brede publiek en toonde je de geschiedenis van het Wintercircus, maar ook de nieuwste innovaties bij Tech-bedrijven en uiteraard onze eigen ArcelorMittal Expo waar we onze 3 strategische assen (Milieu en Energie, HR en Digitalisatie, Innovatie en Klantgerichtheid) trots tentoonstelden aan het grote publiek.

16 maart (10 – 11 uur) – Studio Shift in het Wintercircus

Onze CHR Frouke Lambert zoomde samen met Kenneth Toch en Nele Berlamont in een podcast in op de sterktes van ons bedrijf.

20 maart (8 – 9.15 uur) – Studio Shift in het Wintercircus

Onze CEO Manfred Van Vlierberghe ging voor zijn ochtendkoffie naar de radiostudio en lichte er onder andere onze klimaatambities toelichten.

20 maart – Studentenavond in het Wintercircus

We nodigden op woensdagavond 20 maart 100 studenten uit in het Wintercircus. Frouke Lambert verwelkomde hen. We hebben de automatisatie van het plakkenpark toegelicht en de expo bezocht. We zijn ervan overtuigd dat we op die manier opnieuw verschillende enthousiaste studenten overtuigen om bij ons aan de slag te gaan.

21 maart (11 – 12 uur) – Studio Shift in het Wintercircus

Kristof Verbeeck bracht het boeiende Steelanol-verhaal en het belang ervan voor onze site.

21 maart – Klantenavond in het Wintercircus

We nodigden op donderdagavond 21 maart 100 klanten uit voor een exclusieve klantenavond in het Wintercircus. Manfred Van Vlierberghe, en CMO Industry, Laurent Plasman, verwelkomden hen. Ze kregen ook een toelichting van econoom en ondernemer Peter De Keyzer over de toekomst van de industrie.  

21 maart – Hackaton by Delaware in Antwerpen

Steven De Roo en Bart Caekaert hebben een zeer uitdagende Hackathon case voorgesteld : enkele studenten gingen op zoek naar een oplossing voor bewegwijzering (digitaal en fysiek) op een industriële site. 

23 maart – Agoria-industrietop in de Lotto Arena Antwerpen

Manfred van Vlierberghe nam deel aan het panel van de Agoria-industrietop in aanwezigheid van andere captains of industry en de Vlaamse Regering. 

23 – 24 maart – Jobbeurs in de Lotto Arena Antwerpen

Onze collega’s HR waren tijdens het slotweekend op de jobbeurs in de Lotto Arena om ons bedrijf te promoten. Er waren trouwens tal van andere activiteiten in het Sportpaleis en de Lotto Arena die voor het hele gezin een aanrader waren.

24 maart – FTI Energy Awards by ArcelorMittal in Sportpaleis Antwerpen

Als hoofdsponsor reikten we op zondag 24 maart ook onze eigen FTI-award uit aan een winnend hackathon-team in de categorie ‘Energie’.