Getuigenis: IT-architect aan het woord

Informatica is een belangrijke component in de sterkte van onze onderneming. ArcelorMittal Gent wordt dan ook als een benchmark site binnen de groepering beschouwd, iets wat we willen blijven. Daarom ontwikkelen wij onze eigen software systemen waarbij we ervoor zorgen dat we steeds een stapje voor zijn op de rest. Een echte uitdaging waar onze IT-architecten een belangrijke rol in spelen. Maar weet jij ook wat deze functie precies inhoudt? Onze collega Jan Cheyns neemt ons mee doorheen zijn belangrijkste taken als IT-architect:

Jan Cheyns: IT-architect

Jan Cheyns

Als IT-architect dien je datgene vast te leggen wat niet snel kan worden veranderd. Dit houdt in dat je de interne structuur van een applicatie dient op te bouwen, zodat deze robuust en flexibel is. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze applicatie vlot met verschillende toepassingen kan samenwerken.

Kijken we naar onze functie dan zien we enerzijds een ‘business’ gedeelte waarbij we de eisen van de interne klant vertalen naar IT-systemen die hen ondersteunen en hen toelaten om hun taken zo goed mogelijk uit te voeren. Anderzijds is er een technische component waarbij we technologieën definiëren die ons helpen om onze doelstellingen te bereiken. Op beide vlakken streven we steeds naar het verhogen van onze bedrijfsefficiëntie en trachten we daarbij om zo innovatief mogelijk uit de hoek te komen.

Binnen onze onderneming heb je als IT-architect dus een zeer brede rol. Je werkt van bij het begin aan een project tot aan de oplevering. Je start bij de interne klant die je helpt om zijn noden te definiëren, om het project op te starten en om het op te volgen. Na oplevering zorg je voor het onderhoud van de applicatie en verschaf je de nodige ondersteuning, waarbij de focus ligt op het continue verbeteren van het systeem. We dienen dus heel breed te denken binnen onze functie en net daarom gaan we binnen ArcelorMittal Gent ook zo ver in onze toepassingen.

Heb jij zin om samen met Jan het verschil te maken voor onze onderneming? Vervoeg dan vandaag nog ons team: https://belgium.arcelormittal.com/it-jobs/