Persbericht

Jet Vapor Deposition-lijn viert 1-jarig bestaan

Luik, 2 februari 2018

De Luikse Jet Vapor Deposition-lijn viert vandaag zijn 1-jarig bestaan. De JVD-technologie, bekleedt staalplaten in een vacuümruimte door zink tegen hoge snelheid op het staal te verstuiven. Projectmanager Bruno Chatelain, Frédéric Tancrez, COO van ArcelorMittal Liège, en Olivier Lacroix, hoofd van Kessales-Marchin, aan het woord.

“De moed en de knowhow van onze ArcelorMittal-collega’s hebben het mogelijk gemaakt om de grootste technische uitdaging het hoofd te bieden: het overbrengen van een unieke technologie op wereldvlak, van laboschaal naar een industriële omgeving.” Zegt Olivier Lacroix: “We beschikken vandaag over een stabiele lijn die klaar is om te gaan voor massaproductie en om te voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

Olivier Lacroix, Frédéric Tancrez & Bruno ChatelainDe JVD-lijn produceerde in 2017 reeds enkele tienduizenden tonnen vacuümbekleed staal.

Bruno Chatelain: “Dit grote succes is het resultaat van een uitstekende samenwerking tussen de industriële en R&D-teams van ArcelorMittal en van de CRM-groep. Deze samenwerking heeft ons in staat gesteld om technische moeilijkheden op te lossen, om de productieploegen snel op te leiden en om acties te lanceren om de prestaties en de productkwaliteit te verbeteren.”

“De vacuümbekledingslijn bevindt zich nu in de fase van het opvoeren van de productie. We zullen alle noodzakelijke tests uitvoeren die leiden tot de homologatie van het product en vervolgens de belevering van deze nieuwe producten opvolgen,” legt Frédéric Tancrez uit.

De producten

JVD is een baanbrekend proces, zowel naar productieproces als op het gebied van productontwikkeling. Het voegde twee gloednieuwe productfamilies toe aan ArcelorMittal’s unieke waaier van metallische bekledingen: Jetgal® en Jetskin™

Jet Vapor Deposition

Het product Jetgal®, bestemd voor de automobielmarkt, verwijst naar de nieuwe ultra-hogesterktestalen waarvan het verbruik geleidelijk aan toeneemt in het kader van het op de markt brengen van lichtere en meer veilige voertuigen. Tot op heden hebben verschillende fabrikanten (PSA, Renault, Fiat…) het JVD-product gehomologeerd en beginnen de eerste bestellingen voor in serie geproduceerde voertuigen binnen te lopen.

In andere industriële sectoren, zoals de bouw of de huishoudapparaten, stijgt het product Jetskin™ snel in gebruik. Jetskin™ werd reeds goedgekeurd door vele klanten en het product wordt momenteel op grote schaal gebruikt.

Frédéric Tancrez besluit: “We hebben alle troeven in handen om ons te onderscheiden van de concurrentie en een succesvol 2018 tegemoet te gaan. Bedankt aan alle teams die tot het succes van dit project hebben bijgedragen!”

 

Over ArcelorMittal Belgium
ArcelorMittal Belgium, met vestigingen in Gent, Luik, Genk en Geel telt 5.800 medewerkers. De totale directe en indirecte tewerkstelling wordt op 13.000 jobs geraamd. Het bedrijf verzond 6,8 miljoen ton afwerkte staalproducten in 2017, bestemd voor de automobielsector en andere industriële sectoren zoals de bouwsector, witgoedsector, verpakkingssector…

ArcelorMittal Belgium
Jan Cornelis
Woordvoerder
jan.cornelis@arcelormittal.com
Tel.: +32 (0)9 347 35 72 / +32 (0)499 599 394
John Kennedylaan 51, B-9042 Gent