Lichtfestival Gent 2018

Van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018 brengt de vierde editie van het Lichtfestival Gent licht in donkere dagen. ArcelorMittal Gent sponsort één van de 37 lichtkunstwerken.

Deze vierde editie duurt 5 dagen én krijgt een langer, aangepast parcours. Zo zal naast het historisch centrum en het kunstenkwartier ook een stuk industriële geschiedenis van Gent belicht worden. Het gratis traject leidt langs verschillende lichtsculpturen, spectaculaire projecties en intimistische installaties van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Het festival biedt ook een podium aan aanstormend talent.

ArcelorMittal Gent sponsort lichtkunstwerk

Onze site sponsort ook deze editie opnieuw een lichtkunstwerk. Ditmaal sponsoren we Ukiyo, een kleurrijke stad in 3D van de jonge Gentse visuele componist Nele Fack. Op het eerste gezicht ziet Ukiyo er statisch uit maar de utopische stad komt in de donkere kosmos helemaal tot leven dankzij een abstract samenspel van licht en beweging. Het betoverend sounddesign van Niels Blondeel (AMyn) maakt het kunstwerk helemaal af. Het werk wordt geprojecteerd op de gevel van galerij St-John (tegenover de Sint-Jacobskerk).

We wensen je alvast een fijne wandelroute!

 

Meer informatie over het Lichtfestival