Onderzoekscentrum voor de aanwending van staal (OCAS) viert 25ste verjaardag

Onderzoekscentrum OCAS, de joint venture tussen ArcelorMittal en het Vlaams Gewest, vierde op 6 september zijn 25ste verjaardag in De Centrale te Gent.

OCAS viert verjaardag OCAS viert verjaardag OCAS viert verjaardag

OCAS kende in de afgelopen kwarteeuw heel wat transformaties en het team telt vandaag meer dan 15 nationaliteiten. Tijdens de openingsspeech van de academische zitting verwees Sven Vandeputte, afgevaardigd bestuurder van OCAS, nog even naar de oorspronkelijke doelstelling van OCAS: “een brug slaan tussen producent en verbruiker”. In de afgelopen 25 jaar fungeerde het onderzoekscentrum inderdaad vaak als een brug. Een brug tussen industrie en universiteit, tussen industrie en overheid, tussen de internationale ArcelorMittal-groep en start-up bedrijven, tussen diverse competenties en R&D partners. Eveneens aan het woord tijdens de zitting waren de Gentse burgemeester Daniël Termont, Brian Aranha (Executive vice-president of ArcelorMittal, hoofd van strategie, CTO, R&D, Commercial Coordination & Marketing, en Global Automotive) en Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters.

Na de academische zitting werd de overzichtstentoonstelling “OCASional stories” geopend. Hierbij werden onder meer de onderzoeksprojecten van 25 jaar OCAS  in een tijdlijn van 25 meter samengevat en toonde een wereldkaart van 25m² de academische en wetenschappelijke partners van het onderzoekscentrum.