Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

 • Verkeersveiligheid

  Uit analyses blijkt dat medewerkers van ArcelorMittal Gent meer risico lopen op een ongeval onderweg naar of van het werk, dan op het bedrijf zelf. We proberen onze medewerkers dan ook te motiveren om zich defensief te gedragen in het verkeer.

  Leren uit verkeersongevallen

  Medewerkers die het slachtoffer waren van een verkeersongeval, praten met onze interne preventiedienst. Met de hulp en de goedkeuring van het slachtoffer gaan we samen de oorzaken na. Dat kan waardevolle informatie opleveren om onze medewerkers verder te sensibiliseren, bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse veiligheidsopleidingen.

  We trekken ook de aandacht op de verkeersveiligheid met berichten op digitale infoborden in de verschillende afdelingen, aan de hand van artikels in het personeelsblad enzovoort.

  Verkeersveiligheidsopleidingen

  In het verleden hebben onze medewerkers al meermaals de kans gekregen om verkeersveiligheidsopleidingen te volgen voor fietsers (Fietsmar), motorrijders (Motomar) en autobestuurders (Automar). Aan Fietsmar konden niet alleen onze interne medewerkers deelnemen, maar ook de rest van hun gezin. De opleidingen bestonden telkens uit een theoretisch en een praktisch gedeelte en concentreerden zich op defensief rijgedrag.

 • Lees meer over…