Koudwalserij

  • Koudwalserij

    In onze koudwalserijen bewerken we de staalplaat tot een eindproduct met een dikte van minstens 0,15 mm en maximaal 3 mm.

    Wat gebeurt hier?

    In de koudwalserij wordt eerst de oxidehuid verwijderd die zich na het warmwalsen op de staalplaat heeft gevormd. Dat gebeurt in onze beitserijen, waarin de staalplaat behandeld wordt met een zoutzuuroplossing.

    In de tandemwalsgroepen wordt de staalplaat koudgewalst tot de gewenste einddikte bereikt is. De tandemwalsgroep bestaat uit aaneengeschakelde walstuigen, die de staalplaat progressief verdunnen. Een tandemwalsgroep werkt uitsluitend voor de automobielsector, de andere tandemwalsgroep verwerkt producten voor de overige sectoren.

    Na het koudwalsen is de staalplaat verhard en kan ze niet meer verder worden verwerkt. Daarom moet het staal een warmtebehandeling ondergaan. Dat kan in onze stapelgloeierijen of in onze continugloei- en afwerkingslijn.

    De continugloei- en afwerkingslijn is uitgerust met een hardingswalstuig, waarmee de staalplaat de nodige verlenging, ruwheid en vlakheid krijgt. Staalrollen die gegloeid werden in de stapelgloeierij, krijgen die bijkomende behandeling in de hardingswalserij, waar zulke hardingswalstuigen zich bevinden.

    Onze koudwalserijen zijn ook uitgerust met knipbanen, die de rollen op lengte en breedte snijden.

    In onze inspectielijnen kunnen we het plaatoppervlak bijkomend controleren. Indien nodig kunnen we de rol daar ook op het gewenste gewicht brengen, door ze te lassen of te knippen.

    De koudgewalste rol kan nu worden verpakt en verzonden naar de klant, of verder afgewerkt.

  • Iets voor jou?

    In deze afdeling werken 1.100 mensen.
    Zin om bij ons aan de slag te gaan?
    Check dan meteen onze vacatures!

    Vacatures bekijken

    In het proces

    Hiervoor

    Hierna