Kwaliteitsdienst

 • Kwaliteitsdienst

  Kwaliteitsdienst

  Om producten af te leveren die aan hoge kwaliteitsnormen voldoen, is het nodig in alle stadia van het productieproces over een doelmatige kwaliteitscontrole te beschikken, zowel wat het product als wat het proces betreft.

  De kwaliteitsdienst volgt de kwaliteit van onze producten op vanaf de grondstoffenlevering: medewerkers gaan de chemische samenstelling en de fysische eigenschappen na van grondstoffen, half- en eindproducten.

  In onze chemische analyselaboratoria passen we het hele gamma van analysetechnieken toe: van de klassieke natchemische methodes, weliswaar ondersteund door moderne meetapparatuur, tot de meest gesofisticeerde, gerobotiseerde en volautomatische instrumentele technieken zoals OES en XRF. Een droom voor iedere chemicus.

  De kwaliteitsdienst staat ook in voor de metallurgische karakterisering van onze eindproducten. In het laboratorium fysische testen beschikt ArcelorMittal over geautomatiseerde apparatuur om de mechanische eigenschappen van staalproducten te bepalen. Alle labactiviteiten worden logistiek beheerd door zelfontwikkelde labmanagementsystemen, terwijl de kwaliteitsborging gebeurt via statistische procescontrole (OSPC).

  Naast de systematische evaluatie en validatie van geproduceerd materiaal, is de afdeling nauw betrokken bij het onderzoek van kwaliteitsproblemen en bij kwaliteitsverbeteringen, zowel op proces- als op productvlak. In samenwerking met de betrokken afdelingen voeren medewerkers statistische studies en onderzoeken uit. In de laboratoria zijn technische onderzoeksmethodes als rasterelektronenmicroscopie uitgerust met EDS- en WDS-analysatoren, optische microscopie met beeldanalyseschermen en X-stralen diffractometrie dagelijkse kost.

 • Iets voor jou?

  In deze afdeling werken 115 mensen.
  Zin om bij ons aan de slag te gaan?
  Check dan meteen onze vacatures!

  Vacatures bekijken

  Ondersteunende diensten