Progress Academy

 • Progress Academy

  Progress Academy

  ArcelorMittal Gent en de ArcelorMittal-groep werken al jarenlang aan continue verbetering. Meer veiligheid, een hogere productiviteit, meer efficiëntie, kostenbeheersing, een duurzame hoge kwaliteit, milieuzorg en een uitstekende klantenservice: het waren en blijven de doelstellingen van heel wat verbeterprojecten. Om ervoor te zorgen dat inspanningen uit het verleden, en de daarmee opgebouwde ervaring en kennis, niet verloren gaan maar duurzaam worden benut, is de Progress Academy opgericht.

  De Progress Academy bestaat uit een team van specialisten die binnen het segment Vlakke Producten Europa siteoverkoepelend werken. Zij dragen het “FCE Business System” uit, een bedrijfsmodel dat voor alle Europese vestigingen van ArcelorMittal gelijk is en alle aspecten van het bedrijfsleven aanraakt. Het bedrijfsmodel geeft algemene principes en werkmethoden aan, die door de verschillende sites lokaal moeten worden toegepast. Ook andere grote bedrijven uit andere sectoren (denk maar aan Toyota en General Motors) hanteren een overkoepelend bedrijfsmodel.

  Om de productievestingen te helpen om zich volgens dat model te organiseren en te werken, is er in elke site ook een lokale tak van de Progress Academy. Specialisten van de Progress Academy, de zogenaamde “change leaders”, staan afdelingen bij om sneller en doortastender aan continue verbetering te werken. De change leaders helpen bij het opstellen van een masterplan, reiken uniforme methodes en hulpmiddelen aan, waken over de timing van projecten en stimuleren verandering. Ze zijn als het ware coaches die het beste in hun spelers naar boven halen.

 • Iets voor jou?

  In deze afdeling werken 12 mensen.
  Zin om bij ons aan de slag te gaan?
  Check dan meteen onze vacatures!

  Vacatures bekijken

  Ondersteunende diensten