Duurzame blikverpakkingen

 • Duurzame blikverpakkingen

  Met zijn recycleerbaarheid en andere waardevolle eigenschappen, is staal het verpakkingsmateriaal bij uitstek voor voeding en dranken, maar bijvoorbeeld ook voor industrieel gebruik.

  Duurzame blikverpakking

  In Europa is de voedingsector goed voor de helft van het staal dat gebruikt wordt voor de verpakkingsindustrie. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is dat de meeste andere verpakkingsmaterialen niet bestand zijn tegen het sterilisatieproces voor conservenblikken die voedsel bevatten.

  Een ander voordeel van staal is dat het 100% recycleerbaar is. Elk jaar wordt in Europa 2,5 miljoen ton staal van drank- en voedingsverpakkingen gerecycleerd. Elk gerecycleerd blikje bespaart anderhalve keer zijn gewicht aan uitstoot van CO2-equivalent. Mooi meegenomen!

  Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ook voor de verpakkingsindustrie staat de productontwikkeling niet stil. Verpakkingen moeten niet alleen functioneel zijn, maar blikproducenten willen bijvoorbeeld ook unieke en aantrekkelijke vormen kunnen maken. Maaltijdbakjes moeten dan weer bestand zijn tegen gebruik in de microgolfoven en opgewarmd kunnen worden in een warmwaterbad of een traditionele oven.

  We bieden blikproducenten een uitgebreid productengamma, dat voortdurend wordt aangepast. Zo worden verpakkingen steeds lichter, sterker en aantrekkelijker.

 • Andere toepassingen