Sterke en lichte bouwmachines

 • Sterke en lichte bouwmachines

  Fabrikanten van bouwmachines willen veilige, sterke en lichte machines bouwen. Dat kan met geavanceerde staalsoorten die ArcelorMittal België vervaardigt.

  Sterke bouwmachines

  Om machines van hoge kwaliteit te ontwikkelen, stellen fabrikanten van bouwmachines specifieke vereisten aan het staal dat ze gebruiken. Enkele voorbeelden.

  Voor betonmixers en betonpompen gebruiken ze ultrahogesterktestalen: zo kunnen ze machines ontwikkelen met een grotere reikwijdte en een hoger pompvermogen.

  Grondverzetmachines vereisen staalsoorten met een uitstekende sterkte en taaiheid. Voor de onderdelen die in contact komen met de grond, is er extra slijtageweerstand nodig.

  Kraanliftenbouwers staan dan weer voor de uitdaging om een grote reikwijdte en hoog draagvermogen te combineren met gewichtsbesparing. Zij gebruiken microgelegeerde staalsoorten met ultrahoge elasticiteitsgrens.

  Ten slotte moeten cabines van machines niet alleen comfortabel zijn voor de bestuurder, maar ze moeten hem ook beschermen wanneer de machine zou omkantelen of wanneer de cabine geraakt wordt door een vallend voorwerp.

 • Andere toepassingen